В първото си интервю пред българска медия - вестник Телеграф, синът

...
В първото си интервю пред българска медия - вестник Телеграф, синът
Коментари Харесай

Проговори синът на убитата Алена Щерк

В първото си изявление пред българска медия - вестник " Телеграф ", синът на убитата Алена Щерк удостоверява, че майка му е подала тъжба за тормоз срещу обвинявания в убийството й Виктор Спига.

Кристиян Щерк споделя за отношенията на майка му със Спига, както и за това, че по нейната кола са открити петна кръв.

По-рано през днешния ден стана ясно, че ревност е главната версия, по която работят криминалистите, разследващи убийството на IT специалистката. Тя бе открита мъртва в неделя край Радомир.  " Основните версии за убийството са ревнивост и бизнес ползи, само че водещата версия е любовта “. Това съобщи на брифинг комисар Стойно Цветков – шеф на отдел " следствия в Столична дирекция на вътрешните работи “.

Причина за смъртта на Алена Щерк е тежка черепно-мозъчна контузия, причинена от нанесени множество удари по главата й, съобщиха от прокуратурата. 

" Сигналът за изчезването на Алена Щерк е подаден от близки на убитата в петък. Първоначално следствието на случая е формирано за отвличане. В събота се постановяваше доста експедитивно да се работи, с цел да могат да бъдат обезпечени доказателствата, бе образуван екип от прокурори. Иззети са данни от трафика за следене на мобилните телефони. Още в събота беше издадена Европейска заповед за арест до Италия за обвинения ", разкриха криминалисти. 

" В хода на следствието е открито, че на 26 май вечерта тя е била при свои близки. Около полунощ се прибира вкъщи. Убита е или в гаража, или автомобила, в жилището й няма следи за това ", безапелационни са от полицията. 

В нощта на убийството автомобилът на Алена се е движил сред Перник и Радомир и назад. " Това, което ни ориентира къде да търсим тялото е, че по посока пътуването до Радомир има закъснение в пътуването ", обясниха от полицията. 

Относно мотива за убийството на Алена Щерк, от прокуратурата подчертаха, че двамата със Спига са имали връзка, която са прекратили неотдавна. 

" Към момента доказателствата сочат, че по всяка възможност причинител на закононарушението е точно някогашният другар на Алена, защото е открито, че тялото й е превозено с персоналния й автомобил до местността, където е открито. В автомобила е открита кръв. Установено е, че впоследствие автомобилът е ръководен от Виктор. Индикация за виновността му е, че впоследстиве е напуснал страната ", разкриха от прокуратурата. 

" Имаме публична информация, че обвиненият е задържан в Италия. По отношение на обвиняванията, първичната информация беше за похищение, по тази причина и такова обвиняване бе повдигнато. Вчера бе отрит натрупа на жертвата и по него бяха открити находки от удари, голям брой удари по главата и контузия, която е несъвместима с живота. Това наложи изменение на обвинението и беше подигнато ново такова, за убийство, осъществено по изключително нечовечен метод ", разкри зам. градския прокурор Иво Илиев. 

Виктор Спига е задържан в италианския град Асколи Пичено от локалната полиция в неделя вечерта. Той е арестуван, до момента в който се прибирал в хотела, където се бил настанил. Конфискуван е и автомобил, нает от компания за коли чартърен в София. До Италия той е стигнал през Гърция с ферибот, разкриха криминалисти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР